Bøger

Der er næppe nogen sinde blevet skrevet så mange bøger i Danmark som i disse år. Den moderne computerteknik gør, at alle, der førhen har holdt sig tilbage, fordi det var for besværligt at skrive i hånden eller på maskine, nu producerer en masse sider på deres PC.
Mange af bøgerne er gode og velskrevne, men når de er færdigskrevet, får forfatterne tit et problem med at få dem udgivet. Det kan nemlig være uhyre svært at få et forlag til at risikere penge på udgivelsen.
 
Til brug for nye forfattere vil  jeg gerne hermed videregive mine erfaringer med at lave, udgive og sælge bøger.
 


Min interesse for bøger går helt tilbage til barneårene, hvor jeg samlede på drengebøger og prøvede på at indbinde dem med papbind, når de blev for lasede. Som voksen gik jeg 3 sæsoner på aftenskole i Helsingør og lærte bogbinding, og jeg indbandt i denne periode mange bøger både i skind og andre materialer.  

I 1983 blev jeg af Gads forlag opfordret til at skrive en bog om sekstantmåling. Den udkom samme år i 2500 eksemplarer og hedder "Sekstantnavigation for Sejlere". Bogen er på 120 sider og er ikke mere i handelen, men den findes stadig på bibliotekerne. Denne bog skrev jeg på en elektrisk skrivemaskine, og jeg gjorde mange erfaringer med besværlige rettelser og misforståelser, når bogens layout skulle opsættes på forlaget. 

Jeg opdagede også, at det ikke er nogen guldgrube for en forfatter at få en bog udgivet, når der er mange personer, der skal lønnes af indtægterne. Denne bog blev også forholdsvis dyr, da der skulle laves professionelle tegninger, og forlaget skulle betale afgifter for at anvende tabeller og kort, som visse institutioner havde rettighederne til.

I 1985 skrev jeg en fortsættelse af "Sekstantnavigation", og kaldte den "Oceannavigation for Sejlere". Jeg havde en aftale med Gads forlag om at udgive den, men da det kom til stykket, ville forlaget alligevel ikke sende den ud, da bølgen, hvor man kunne sælge al sejlerlitteratur, var forbi. Heller ikke andre forlag ville udgive den, og manuskriptet blev derfor henlagt. 

  I 1995 fik jeg en gammel PC forærende, og det fik helt afgørende  betydning for min skribentvirksomhed, idet jeg fandt ud af en masse muligheder, jeg hidtil ikke havde.  Jeg skrev nu en bog på 210 sider om min familie,"Stammens Kølvand", hvor jeg havde beretninger fra nogle af mine forfædre liggende, og jeg lavede slægtstavler for alle grene af mine børns familier. Bogen udskrev jeg på en blækprinter, idet jeg opfandt en metode i programmet "Write" til at udskrive i 2 spalter på begge sider af hvert ark. På indskudte sider lavede jeg fotos fra en kopimaskine. 4 papirark blev foldet sammen, og alle ark blev sammensyet, idet jeg opfriskede min gamle lærdom om bogbinding..  
Bøgerne blev indbundet i sort skind i 25 eksemplarer, som jeg forærede til alle grene af familien.
I 2007 er bogen blevet omskrevet, ført up to date, tilføjet mange nye forbedrede billeder og slægtstavler, og bogen er blevet officielt udgivet under navnet "Stammen og Kølvandet".        
 
 

Efterhånden blev jeg dygtigere til at fremstille bøgerne, og jeg købte en ny computer og en kopimaskine til at lave de næste bøger. Da jeg også fik laserprinter og scanner fik jeg mange flere muligheder.

I 2001 fik jeg et hæderslegat på 5000 kr. gennem Dansk Forfatterforening for mine bøger om søfart.

Se plakat 

 

Se om alle bøgerne i menuen til venstre. De to sidste bøger er vist nedenfor.

Alle bøgerne kan bestilles på email: kompaskurs19@gmail.com

"Årets gang i Seniortempo" er udgivet i 2008. Den beskriver 22 gåture i Nordsjælland for alle yngre og ældre naturelskere. Den koster 100 kr.

Årets Gang i Seniortempo

 

"Bøgernes Kølvand" er den sidste bog i kølvandserien.

Bogen er udgivet i 2012, og den handler om min interesse for bøger lige fra barneårene.

Den er rigt illustreret, og den koster 150 kr.